Perfekt

Det sägs att varje dag är en ny dag, och för varje dag uppstår det nya bekymmer. Så man skall glömma sina nuvarande för att kunna bearbeta sina kommande bekymmer. Vi är mestadels upptagna med att överleva dagen och stor dels att tillfredsställa våra behov under dagen. Vi sätter upp en tanke om vart vi vill befinna oss om några år framåt, och vi tar oss närmare för varje dag.


Vi är i ständigt krig med oss själva och vi undrar om vi någonsin lever länge nog för att hamna dit vi alltid velat. Vi jämför oss med andra för att kunna se bättre ut. Vi matar dem vi älskar och lämnar dem vi inte är bekanta med hungriga. Vi betalar hyra för att ha ett tak över huvudet osv.


Om det är vår vardag som får jorden att snurra runt så skulle jag velat att den stannar en stund. Låt oss resonera hur ett perfekt liv ser ut. Saken är att vi aldrig lär uppnå ett perfekt liv i en perfekt värld, allt eftersom det alltid snurrar ett uttryck i våra tankar.


”Det finns ingenting som är perfekt”


Ju mer man präntar in att vi aldrig kan uppnå perfektion lär vi aldrig utveckla en sådan position som vi idag kallar vardag.


Det finns inte entydiga förklaringar för vad perfekt är. Det är mer hur folk uppfattar innebörden av perfekt. Betydelsen av perfekt kan aldrig uppfattas på samma sätt hos alla människor. Det vill säga om du t.ex. tycker att bilen är ”perfekt”, så kan inte alla tycka likadant. Därför lär vi aldrig uppnå en perfekt värld.


En vän förklarade hur man egentligen skulle uppnå perfektion. Perfektion är samma sak som att drömma. Ju större drömmar man har desto mer uppnår man av sina drömmar, vore sig om det var orealistiska drömmar eller inte. Men självklart kan man inte alltid uppnå det man drömmer om utan man drömmer 100 % och uppfyller 50 procent. Är ens drömmar hela 100 %, så drömmer man 200 %, alltså dubbelt så mycket som man tror kan uppfylla ens drömmar.


Samma sak gäller perfektion. Ju mer du strävar efter ”perfekt” desto mer upplever du perfekt. Vem har sagt att ingenting kan vara perfekt och kunnat basera det på ren fakta? Det är vad man själv målar upp för att kunna jämlikställa alla andra. Det är typ ohyfsad att vara perfekt, för att det kan skada någon som inte känner sig perfekt.


Vi kan vara perfekta om vi strävar perfektion. Vi kan få leva i en bättre värld och ha den perfekta partner om vi uppfattar den så. Allt perfektion döljer sig under våra spår. Detär inte det taket över huvudet, jämförelser med andra människor och hur världen snurrar som är PERFEKT. Det är vi som är perfekta men vi tror inte det. Peace


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0